Plant schaduw in je tuin

Wanneer

  • vrijdag 7 oktober 2022 19u00 - 23u00
DE KRING - PASTORIJSTRAAT 2, 9140 TIELRODE
In de schaduw is het altijd enkele graden frisser en waar is het beter toeven dan onder een grote boom of groene pergola op een hete luie dag? Warme dagen draaglijk maken, is beslist eenvoudiger dan je denkt. Je benut gewoon de natuurlijke werking van planten en bomen in je tuin om verkoeling te brengen.
De titel van deze voordracht mag je letterlijk opvatten. Groene oppervlaktes hebben in de zomer een lagere temperatuur dan verharde oppervlaktes. Dat is nu eenmaal zo.

Planten verdampen water, in meer of mindere mate en daardoor koelen ze lucht. Dus hoe meer planten, hoe koeler je tuin. Bomen koelen het beste maar als je de ruimte er niet voor hebt, zijn er nog andere tips om te delen.

De voordracht focust op bomen en op planten voor pergola’s. Bomen zijn er in alle maten en voor elke tuin is er beslist een soort die past. Klimaatbomen zullen in dat lijstje zeker niet ontbreken. Klimplanten voor een pergola zijn er in alle maten, kleuren en geuren. Op het einde van de les kan je de beste keuze maken voor jouw tuin.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Tuinlesgever
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Tielrode-Elversele
Prijs
gratis
Deze activiteit is enkel voor leden.
Wil je deelnemen aan deze activiteit en meteen ook lid worden?
Vermeld dit dan duidelijk bij je inschrijving.

Neem deel of vraag meer info

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0477283568

Meer activiteiten